Csatlakozz most!

Side – a török riviéra antik gyöngyszeme

Side a Török Riviérán található város, melynek történelme az ókori római korra nyúlik vissza. A város több nevezetességgel is büszkélkedhet, többek között az ókori római városközponttal, a híres Apollo templommal, az Antik Színházzal és a múzeummal.

Itt található a híres ókori római városközpont, amely több mint 2000 éves, az ókori római fórum, az árkádokkal övezett sétálóutca, nem messze pedig az Apollo templom is, amely az egyik legismertebb nevezetesség Side-ben.

Az Antik Színház is egy kihagyhatatlan látványosság, mely az ókori római időkben épült és akár 15 000 ember befogadására is alkalmas volt. A múzeum sok érdekességet rejt, ahol többek között régészeti leleteket és a római korban használt eszközöket tekinthetünk meg.

A városban található több nagyobb és kedvelt hotel, mint például a kedvező árú Side Crown Palace, amely egy ötcsillagos szálloda, több medencével, fitness központtal és spa szolgáltatásokkal, vagy  a vendégek által egyik legjobbra értékelt Barut Hemera Resort & Spa, ami természetesen szintén ötcsillagos szálloda, 2.5 hektáros területtel, számos medencével, homokos stranddal és vízi sportolási lehetőséggel.

Side egy igazán különleges város, melynek történelme és nevezetességei magukkal ragadják a látogatókat, a számos szálloda és az előkelő strandok pedig garantálják a felejthetetlen nyaralást.

Previous article
Next article

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?