Csatlakozz most!

Ankara látnivalói

Ankara: Törökország gazdasági, kulturális és politikai központja és fővárosa. A város a közép-ázsiai sztyeppék és az anatóliai síkság találkozásánál fekszik, tele történelmi és kulturális látnivalókkal, amelyeket minden turistának érdemes meglátogatnia. 

Az egyik legjelentősebb látnivaló az Anıtkabir, ahol Mustafa Kemal Atatürknek, a Török Köztársaság alapítójának sírja található. Az emlékmű a modern Törökország egyik legfontosabb szimbóluma, ami emléket állít a történelem egyik legnagyobb vezetőjének.

Ankara másik jelentős látványossága a Kocatepe mecset, amely a város legnagyobb mecsete. A mecset építése az 1960-as években kezdődött, és 1987-ben fejeződött be. A mecset magassága 88 méter, és az egyik legmagasabb épület a városban. A mecset gyönyörűen díszített, monumentális ápítészeti alkotás.

Ankara legfontosabb múzeuma a Régészeti Múzeum, amelyben a régió különböző korszakaiból származó régészeti leletek tekinthetők meg. A múzeum gyűjteménye a régió történelmét mutatja be a paleolitikumtól egészen az oszmán időkig.

Az Ankarai vár az ősi erődítmény, amelyben különböző történelmi és kulturális látnivalók találhatóak. A vár az Ankarai hegyen található, és a város egyik legismertebb látnivalója.

A város látképének egyik meghatározó eleme az Atakule Torony. Az 125 méter magas torony egy modern bevásárlóközpont része, amelyből csodálatos kilátás nyílik a városra. 

Ankara fővárosként jelentős kulturális és történelmi örökséggel rendelkezik, és modern városi élettel egyesülve izgalmas úticélnak számít, mindenképpen érdemes felkeresni ezt a várost Törökországban.

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?