Csatlakozz most!

Isztambul TOP5

Isztambul sok nevezetességgel büszkélkedhet, így nehéz csak az öt legjobbat kiválasztani. Azonban a turisták által leggyakrabban látogatott és legkedveltebb látnivalók a következők:

  • A Hagia Sophia: A világ egyik legnagyobb és leghíresebb műemléke, amely egykor templom, majd mecset volt, ma pedig múzeumként szolgál.

  • A Szultánahmet mecset (Kék mecset): Az Isztambul szívében található mecset lenyűgöző kék csempékkel borított belső tere, valamint az épület különleges dómja miatt híres.

  • A Topkapi-palota: Az egykori oszmán szultánok palotája, amelyet 1465-ben építettek. A palota ma múzeumként szolgál, ahol a látogatók megcsodálhatják a palota pompás belső tereit, valamint az oszmán koronázási ékszereit.

  • A Boszporusz-szoros: Isztambul a két kontinens, Európa és Ázsia határán található, és a Boszporusz-szoros választja el őket. A látványos hajóutak lehetővé teszik a turisták számára, hogy élvezhessék a szorosban található történelmi helyszíneket, palotákat és erődöket.

  • A Nagy Bazár: Az egyik legnagyobb és legismertebb piactér a világon, amely számos boltjában és árusítójában tükrözi a török kultúrát. A látogatók különféle török termékeket, ételeket, italokat és kézműves tárgyakat találhatnak itt.

Ezek az öt helyszín csak a kezdetét jelentik a sok csodás látnivalónak, amelyek Isztambulban várják a látogatókat.

Previous article
Next article

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?