Csatlakozz most!

Trója, az ókori város napjainkban

Trója, a Törökország északnyugati részén (Çanakkale tartományban) található legendás ókori város népszerű turisztikai célpont, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. A város gazdag történelme a bronzkorig nyúlik vissza, és Homérosz Iliász című eposzában leírt trójai háborúról ismert.
Íme néhány a legfontosabb látnivalók és élmények közül, amelyeket nem érdemes kihagyni egy Trójai kirándulás során:

A trójai faló: A trójai háború legikonikusabb szimbóluma a az a fából készült ló, amellyel becsapták a trójaiakat, hogy a katonákat bejuttassák a város falai közé. A látogatók a ló másolatát a régészeti lelőhely bejáratánál tekinthetik meg.

Trója falai: Az ókori város védőfalai a helyszínen található legjobban megőrzött építmények közé tartoznak. A falak mentén tett séta egyedülálló perspektívát nyújt a város alaprajzáról és történelméről.

Athéné temploma: Az ókori Trója egyik legfontosabb vallási helyszíne, a templomot Athéné istennőnek szentelték, a feltárt terület lenyűgöző építészeti részletekkel rendelkezik.

A régészeti múzeum: A helyszín bejáratának közelében található múzeumban számos, a trójai ásatásokból származó leletet, többek között kerámiákat, ékszereket és fegyvereket láthatunk.

A Scamander (mai nevén Karamenderes) folyó: A mitológia szerint a folyó istene, Scamander szerepet játszott a trójai háborúban. A látogatók sétálhatnak a folyó mentén, és élvezhetik a csodás természetet.

A Trójában tett látogatás lenyűgöző utazás az ókori történelemben és mitológiában. Egyedülálló látnivalóival és élményeivel kihagyhatatlan úti cél a történelemkedvelők és az utazók számára egyaránt.

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?