Csatlakozz most!

Mit érdemes venni Törökországban?

Törökország egy olyan ország, amely tele van élénk piacokkal és bazárokkal, amelyek rengeteg egyedi és autentikus árut kínálnak. Bármit is keresel, mindent megtalálsz a hagyományos textíliáktól kezdve az édességekig. Minden török piac egy kincsesbánya, amely biztosan lenyűgözi a vásárlóit. Íme hat olyan termék, amelyet nem szabad kihagynod, ha Törökországban vásárolsz.

Szőnyegek
A török kézzel készített szőnyegek híresek egyedi mintáikról, amelyek régiónként változnak. A legtöbb piacon és szőnyegárusnál nemcsak török szőnyegeket, hanem más, Közép-Ázsiából származó szövött textíliákat is találhatsz. A szőnyegárusok lelkesedésükről és mesélőkészségükről híresek, ezért készülj fel arra, hogy egy csésze tea mellett kezdenek majd el alkudozni, miután elmesélték az életük és családjuk történetét.

Lámpák
A lámpák hihetetlenül népszerűek a turisták körében, és az antik gyertyalámpáktól a modern, filigrán mintákig mindent megtalálhatsz. Egyes vidékeken különösen népszerűek a szárított tökből készült lámpabúrák, amiket mindenféle színes díszítéssel tesznek egyedivé.

Kerámia
Törökországban régóta gyártanak gyönyörű kerámiákat. A leghíresebb darabok Iznikből és Kütahyából származnak. A hagyományos oszmán minták mellett népszerűek a tulipános és más virágminták is, de számos helyen olyan egyedi ajándéktárgyakat is találhatsz, mint a hettita stílusú kancsók, amelyeknek kör alakú középső dizájnját a kappadókiai régióból származó bronzkori anatóliai minták ihlették.

Arany és ékszerek
Ha ékszereket keresel, Törökország a tökéletes hely arra, hogy megtaláld álmaid darabját. A csillogó aranytól a féldrágakövekig, mindent megtalálsz. Az ékszerek nem olcsó dolgok, igyekezz megbízható forrásból vásárolni. Ha nem tudsz eligazodni a kínálatban, kérj segítséget tapasztalt utazóktól, vagy az idegenvezetődtől.

Édességek
A lokum az egyik legismertebb hagyományos török édesség, amelyet mandulával, pisztáciával vagy dióval töltenek meg, és rózsavízzel ízesítenek. A lokumnak többféle fajtája létezik, és a törökök gyakran kínálják vele vendégeiket.
Egy másik népszerű török édesség a baklava, ami egy finom, réteges tészta, amelyet általában dióval, pisztáciával vagy mogyoróval töltenek meg, és mézzel vagy sziruppal édesítenek. A baklava elkészítése hosszadalmas folyamat, és gyakran ünnepekre vagy különleges alkalmakra is készítik. A helva egy másik nevezetes sűrű, édes desszert, amelyet szezámmagból készítenek.

Divat és ruházat
Törökország híres a selyem- és bőrtermékeiről, így a legjobb hely sálak, papucsok, bőrkabátok és táskák beszerzésére. Vásárlás előtt azonban mindenképpen ellenőrizd a méretet és a minőséget, mivel az elsőre egyformának tűnő darabok minőségében hatalmas eltérés lehet.

Törökország a vásárlók paradicsoma, ahol az ország egyedülálló kultúráját és történelmét tükröző autentikus áruk széles választékát kínálják.

Csak ne felejts el alkudozni és jól érezni magad felfedezés közben!

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?