Csatlakozz most!

Törökország Turisztikai Csodája: A Második Helyen az Európai Ranglistán

Törökország a két kontinens lenyűgöző országa a friss jelentések szerint meghódította a második helyet Európa legnépszerűbb turisztikai céljai között, megelőzve ezzel Franciaországot, olvasható a Timeout.com cikkében. Ez a jelentős változás részben a pandémia utáni időszakban tapasztalt 70%-os látogatói növekedésnek köszönhető. Törökország ebben az időszakban 44,6 millió turistát fogadott, közülük 1,2 millióan kifejezetten orvosi szolgáltatások céljából érkeztek. 2023-ban a látogatók száma várhatóan meghaladja az 50 milliót, amely újabb rekordot jelent a régióban.

A World Travel Market szerint Európa turizmusa, amely a jelentés szerint magában foglalja az Egyesült Királyságot és Törökországot is, 2023-ra visszatért a pandémia előtti szintre, mind értékben, mind látogatói számban. A jelentés kiemeli, hogy Törökország 2024-re a második legértékesebb turisztikai célállomás lesz Európában, ezzel megelőzve Franciaországot. 

Törökország turisztikai vonzereje a gazdag történelmi és természeti örökségében rejlik, valamint a növekvő orvosi turizmusban. A fogászati kezelések kiemelkedően népszerűek, évente körülbelül 250,000 külföldi páciens érkezik fogászati kezelésekre. A „Turkey teeth” kifejezés is ebből a jelenségből származik, amely a Törökországban végzett fogászati kezelésekre utal. A látogatók számának növekedése mellett Törökország kulturális és természeti szépségei is hatalmas vonzerőt jelentenek a turisták számára, így nem meglepő, hogy az ország egyre népszerűbbé válik a nemzetközi utazók körében.

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?