Csatlakozz most!

Törökország célja, hogy a harmadik legnépszerűbb turisztikai célpont legyen a világon

Törökország célja, hogy a közeljövőben a világ harmadik legnépszerűbb turisztikai célpontja legyen, a turista szezon egész évben tartson, ne csak a tengerpartot, hanem az egész országot ismerjék meg a látogatók, akik között emelkedjen a tehetősebb utazók aránya – közölte a Török Turisztikai Promóciós és Fejlesztési Ügynökség az MTI-vel.

A közlemény szerint 2023-ban 10 százalékkal 56,7 millióra nőtt a Törökországba látogatók száma, ezen belül a magyar turistáké jóval nagyobb arányban, 165 842-ről 222 327-re nőtt. Miközben a látogatók száma 10 százalékkal nőtt tavaly, a turisztikai bevétel 17 százalékkal 54,3 milliárd dollárra emelkedett, ami jelzi az elmozdulást a tehetősebb turisták felé.

Törökország mára már nem csak a családi nyaralások népszerű célpontja, hanem a közelmúltban a nagyszámú beruházásnak és a stratégiaváltásoknak köszönhetően a magas minőséget és kulturális kikapcsolódásokat kereső utazók számára is kedvelt célpont lett. A sikeres és innovatív fejlesztésekből a magánszektoron kívül a Török Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium is kivette a részét – írták.
Mehmet Nuri Ersoy kulturális és idegenforgalmi miniszter tervei között szerepel, hogy a turisztikai szezont 12 hónapra, azaz egész évre kiterjessze Törökország, és bővüljön a turistákat vonzó területek száma is – tették hozzá.
“Törökország márvány-tengeri és a mediterrán régiói termelik az ország turisztikai bevételeinek 80 százalékát. Az égei-tengeri régió körülbelül 10 százalékot tesz ki, míg a fennmaradó 10 százalékon a fekete-tengeri régió és Anatólia más részei osztoznak. … Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy az égei-tengeri partvidék is vonzó legyen a turisták számára” – idézték a minisztert.

Arra is kitértek, hogy mivel a tehetősebb réteg nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra, ezért a minisztérium szorgalmazza, hogy a turisztikai létesítmények fenntarthatósági tanúsítványokat kapjanak. A mintegy 21 000 törökországi szálloda közül több mint 16 000 már megszerezte a tanúsítványt. A különféle sportversenyek és fesztiválok szervezését is segíti a minisztérium – tették hozzá.
A közlemény óriási előrelépésnek nevezi, hogy nőtt az UNESCO világörökségi listáján szereplő helyszínek száma Törökországban olyan helyekkel, mint például Ankara és Gordion ókori városa.

Forrás: MTI

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?