Csatlakozz most!

Migros – élelmiszer vásárlás Törökországban

A Migros Ticaret A.Ş. Törökország egyik legnagyobb szupermarketlánca, melynek története az 1950-es évekig nyúlik vissza.

A Migros története röviden: Az isztambuli polgármester, Fahrettin Kerim Gökay és a külügyminiszter, Fethi Çelikbas 1953-ban lépett kapcsolatba a svájci Migros alapítójával, Gottlieb Duttweilerrel, hogy fenntartható élelmiszerellátást szervezzenek Törökország nagyobb városaiba. A Migros Törökország 1954-ben alakult meg, kezdetben csak értékesítési teherautókkal működött, majd 1957-ben megnyitotta első boltját Isztambulban, a Beyoğlu-i halpiacon.

A Migros méretei és különbségei Törökországban: A Migros logója hasonlít a svájci Migros régebbi verziójára, de pontozott i-t használ, mivel a pont nélküli I a török ábécében más betűt képvisel. Svájcban, ahogyan Törökországban is, a szupermarketeket három méretosztályba sorolják: M, MM és MMM, de van egy további méret is, az 5M:

  • M Migros szupermarketek alapvető élelmiszereket és korlátozott számú nem élelmiszer terméket kínálnak.
  • MM Migros üzletek szélesebb választékot kínálnak nem élelmiszer termékekből az alapvető élelmiszerek mellett.
  • MMM Migros üzletek nagyobb termékskálát kínálnak, az írószerektől a textil termékekig, az elektromos háztartási készülékektől a pékségekig, könyvekig és kozmetikumokig.
  • 5M Migros üzletek a legnagyobb termékválasztékkal rendelkeznek, és főként az ország turisztikailag kiemelt területein találhatók, valamint Ankarában.
  • Migros Jet mini piacok a városrészekben, melyek a Tansaş felvásárlásával jöttek létre, emlékeztetve a Mini Tansaş vonalra.

Számos üzletük található az ország minden részén, így bárhol is vagy, valószínűleg találsz egyet a közeledben.

Ha jártál már Migrosban, akkor ez a pár másodperces hang ismerős lesz:

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?