Csatlakozz most!

100 éves a Török Köztársaság

A mai egy különleges nap Törökország számára, hiszen a köztársaság kihirdetésének 100. évfordulóját ünnepeljük. 1923. október 29-én, Mustafa Kemal Atatürk vezetésével Törökország hivatalosan is köztársasággá vált, ezzel lezárva az Oszmán Birodalom több mint hat évszázados uralmát.
Ez a centenáriumi évforduló igazán nagy jelentőséggel bír, hiszen egy egész évszázad telt el azóta, hogy Törökország új irányt vett, és elindult a modernizáció és fejlődés útján. A török nép büszkesége és összetartozás érzése ma különösen erős, ahogy együtt ünneplik a szabadságot, a demokráciát.
Az ünnepségek országszerte zajlanak, a városok és falvak utcái megtelnek élettel, zászlókkal és díszekkel. Az emberek parádékra és különböző rendezvényekre látogatnak el, hogy együtt ünnepeljék ezt a különleges napot és megemlékezzenek azokról, akik lehetővé tették ezt a hatalmas változást.

Hogyan ünnepelheted te is a török köztársaság 100. évfordulóját?

  • Olvass utána Törökország történelmének és ismerd meg, hogyan alakult meg a köztársaság.
  • Kóstolj meg török ételeket és italokat, és merülj el a török kultúrában.
  • Hallgass török zenét és nézz török filmeket.
  • Ha Törökországban tartózkodsz, csatlakozz a helyiekhez és vegyél részt az ünnepségeken, majd oszd meg élményeidet a Törökországban Nyaralunk facebook csoportjában.

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?