Csatlakozz most!

Május 19. Törökországban: Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Május 19. különleges nap Törökországban, ugyanis ekkor ünneplik az Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı-t, ami Atatürk, a török nemzet atyjának születésnapját jelenti, valamint a török nemzeti függetlenség, a fiatalság és a sport ünnepét. Ez a nap a török nép számára rendkívül fontos, mivel Atatürk nemcsak a modern Törökország alapítója, de az ország átalakításában is meghatározó szerepe volt.

Az ünnep az egész országban számos rendezvénnyel és ünnepséggel telik. Az iskolákban ebből az alkalomból versenyeket és sporteseményeket rendeznek, és a diákok felvonulásokon vesznek részt. Az utcákon tűzijátékokat, koncerteket és egyéb kulturális előadásokat tartanak. Az emberek török zászlókat lobogtatnak, és a török nemzeti büszkeséget ünneplik. A török hadsereg is részt vesz az ünnepi felvonulásokban, melyek során gyakran bemutatják a katonai járműveket és a repülőgépeket.

Május 19. tehát Törökországban az összetartozás, a történelmi büszkeség és a nemzeti identitás napja, amikor a törökök ünneplik Atatürk örökségét, a fiatalság erejét és a sport fontosságát.

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?