Csatlakozz most!

Alanya látnivalói (TOP 5)

  1. Alanya Vára (Alanya Kalesi): Ez a csodálatos vár az Alanyai félsziget tetején helyezkedik el, és magával ragadó kilátást nyújt a városra és a tengerre. A várból látható az egész város, a tenger és a lenyűgöző hegyek, ezért mindenképpen érdemes elutazni ide, ha Alanyában járunk.
  2. Damlatas Cseppkőbarlang (Damlataş Mağarası): 1948-ban találták meg, miközben a kikötőt építették. A belső hőmérséklet állandóan 22-23°C között van, a levegőben található magas páratartalom és a gyógyító tulajdonságokkal bíró ásványokat tartalmazó levegőjét asztma kezelésére használják.
  3. Kleopátra-strand (Kleopatra Plajı): Alanya legnépszerűbb strandja, a tengerpart kristálytiszta vizéről és finom homokjáról híres. A legenda szerint Kleopátra személyesen fürdött ezen a strandon.
  4. Alanya Archeológiai Múzeum: A múzeum lenyűgöző gyűjteménye bepillantást enged a térség gazdag történelmébe és kultúrájába. A kiállított tárgyak között ott vannak a bronzkori, hellenisztikus, római és bizánci kori leletek is.
  5. Dim Folyó és barlang (Dim Çayı ve Mağarası): Az Alanya belvárosától kb. 15 km-re található Dim-völgy ideális hely a piknikhez, fürdőzéshez vagy a természetben való lazításhoz. A völgyben található Dim-barlangban gyönyörű cseppköveket és stalagmitokat lehet megcsodálni.

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?