Csatlakozz most!

Tovább bővült Isztambul leggyorsabb metróvonala

Isztambuban 2024. január 29-én ünnepélyesen átadták a Gayrettepe-Kağıthane metróvonalat. Ez a fejlesztés jelentős mérföldkő a város közlekedési infrastruktúrájában, különösen a turisták számára, akik mostantól gyorsabb és kényelmesebb utazást élvezhetnek Isztambul európai oldalán.

A Gayrettepe-Kağıthane vonal része a hosszabb Gayrettepe-Isztambul Repülőtér metróvonalnak, amely most már összesen 37,5 kilométer hosszú. A vonal különlegessége, hogy 120 km/óra sebességgel, Törökország leggyorsabb metróvonataként szolgál, így az utazási idő jelentősen csökken a város különböző pontjai között.

Az új vonal nyolc állomást foglal magában, köztük a Gayrettepe és Kağıthane állomásokat, és áthalad a Şişli, Kağıthane, Eyüp és Arnavutköy kerületeken. A projekt során  egyszerre 10 alagútfúró gépet használtakegyszerre, ami jelentősen felgyorsította a munkálatokat.

A Gayrettepe állomás különösen figyelemre méltó, hiszen 72 méter mélyen, a vonal legmélyebb pontján helyezkedik el. A modern tervezésű állomás 66,577 köbméter betont használt fel, és 22,824 négyzetméteres területet foglal el, 32 mozgólépcsővel és nyolc lifttel felszerelve.

Ez a metróvonal nem csupán a közlekedést könnyíti meg, hanem hozzájárul Isztambul turizmusának fejlődéséhez is, lehetővé téve a turisták számára, hogy gyorsabban és kényelmesebben fedezzék fel a várost. Az új vonal összeköti a repülőteret a városközponttal, így a látogatók kevesebb időt töltenek utazással és többet a város felfedezésével.

Olvasd el ezt is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Hirdetés - Booking.com

Ezeket olvastad már?